Opdateret: 05-04-2016

SavBladet.dk

Test af udstyr og tilbehør 001

Harpiks Hidersine No. 1C Cello December 2001
I perioden 24. november 2001 til 9. december 2001 brugte jeg ovennævnte harpiks istedet for min traditionelle "Pirastro Cello Rosin"
Den "nye" harpiks koster lidt under halvdelen af hvad Pirastroen koster

Efter min bedste overbevisning er der ikke nogen forskel i egenskaberne for de to harpikser. Jeg smurte ikke mere end jeg plejer, min bue "bed" lige så godt som den plejer og "slidet" på harpiksklumpen var tilsyneladende som det plejer.

Den eneste forskel på de to mærker er tilsyneladende den måde de fremtræder på:
  • Papæsken til Hidersine ser ud som om den er lavet i hånden til en kineserforretning, hvor æsken til Pirastro er mere "færdig" og regulær
  • Det stykke stof, som den nye harpiks hænger fast i, er filtagtig, med et påtrykt varemærke, der er uskarpt i kanterne (muligvis på grund af materialet). Der er kun lige stof nok til at dække harpiksen.
    Til Pirastroen har man valgt et tyndt, glat hvidt stykke stof, rigelig stort til at pakke din harpiks i.
  • Hvor Hidersine har valgt at harpiksen er "klistret" på stoffet, er Pirastroen fasgjort til stoffet ved at der på bagsiden er anbragt en plastikdims, med beskrivelse af netop denne harpiks.

    KONKLUSION: Da en klump harpiks kan holde ret længe, tror jeg gerne jeg vil give noget ekstra for det mere tiltalende og funktionelt dessign hos Pirastro.  • Copyright © Erik Gotfredsen